Beslissing over nieuwe brandweerpost Heinkenszand
De huidige brandweerkazerne in Heinkenszand is verouderd en moet plaatsmaken voor de nieuwe supermarkt.
De huidige brandweerkazerne in Heinkenszand is verouderd en moet plaatsmaken voor de nieuwe supermarkt. (Foto: Britta Janssen)

Beslissing over nieuwe brandweerpost Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de agenda staat één onderwerp, maar of de raadsvergadering van de gemeente Borsele vanavond ook een korte wordt, is twijfelachtig.


Het ene punt punt is namelijk het inrichtingsplan en een kredietaanvraag voor de nieuwe brandweerpost in Heinkenszand. De gemeente Borsele en Veiligheidsregio Zeeland willen op de hoek van de Guldenroedestraat een nieuwe post bouwen, in de plaats van het onderkomen aan de Stenevate.

Boos

Omwonenden zijn allerminst blij met het plan en lieten eerder dit jaar hun ongenoegen blijken in een boze brief, met een petitie en zeiden de plannen aan te willen vechten. Het gemeentebestuur blijft echter bij haar keuze. Volgens haar is de Guldenroedestraat de beste van dertien mogelijke locaties. De zichtbaarheid is een belangrijke reden.

Verzorgingsgebied

Vrijwilligers uit Heinkenszand en ‘s-Heer Arendskerke kunnen bovendien snel bij de post zijn en de rekenmodellen laten zien dat Heinkenszand, Nisse, ‘s-Heer Arendskerke en de A58 snel zijn te bereiken. “Ik snap dat omwonenden er moeite mee hebben, omdat ze dachten dat hier woningen zouden komen. Ik wil echter de beste plek voor de brandweer. Dat is het grote belang.”

Kosten

Dijksterhuis hoopt dat de bewoners betrokken blijven bij de inrichting. Kosten van de bouw zijn meer dan 1,7 miljoen euro. De verkoop van het pand aan de Stenevate, dat 645.367 euro opbrengt, gaan daar vanaf. De vergadering begint om 20.00 uur. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>