Foto: Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland zaait twintig kilometer akkerranden in voor de bij

WISSENKERKE - De gemeente Noord-Beveland gaat twintig kilometer akkerranden inzaaien met bloemen die moeten zorgen voor meer biodiversiteit.


Het gaat om randen langs wandelroutes.

De gemeente werkt hiervoor samen met de Rabobank, die het financieel ondersteunt, en Stichting Akkerleven. Insecten en in het bijzonder bijen moeten van de extra bloemen profiteren. Op verzoek van de provincie zijn bepaalde kavels in natuurgebieden al ingezaaid met bloemen- en plantenmengsels. “Met het extra inzaaien zetten we weer een stap op weg naar meer biodiversiteit”, zegt wethouder Pim Schenkelaars.

Vriendelijk

Noord-Beveland mocht zich vorig jaar de eerste bijvriendelijke gemeente van Zeeland noemen.

De organisatie Nederland Zoemt wil dat zoveel mogelijk gemeenten volgen, omdat de helft van alle bijensoorten is bedreigd. De afname van het aantal bijen heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit en veroorzaakt problemen in de fruitteelt en landbouw. Bijen bestuiven tachtig procent van de voedselgewassen.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>