Gemeente Borsele wil 50e verjaardag groots aanpakken

HEINKENSZAND - Alle inwoners van Borsele zijn volgend jaar welkom op het feestje van de gemeente. Ze viert in 2020 haar 50-jarig bestaan.


Borsele is ontstaan op 1 januari 1970 toen de gemeenten Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke, 's-Heerenhoek, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Nisse, Oudelande, Ovezande, en een deel van de gemeente 's-Heer Arendskerke in de vorm van Lewedorp en Nieuwdorp werden samengevoegd.

Budget

Inwoners van al die kernen moeten het gouden verjaardagsfeest volgend jaar meevieren. Er komt een groot aanbod van culturele en sportieve evenementen en activiteiten. De gemeente wil er zo’n 80.000 euro voor uittrekken.

Wandeltochten

In 2020 moet er het hele jaar wat te doen zijn. Een van de plannen is om attracties zoals Berkenhof’s Tropical Zoo, speeltuin De Vluchtheuvel, het Trekkermuseum en zwembad Stelleplas open te stellen. Ook komen er fiets- en wandeltochten in de zomer, een Borsels korenfestival en worden er muziekmiddagen in de verpleeg- en verzorgingshuizen in de gemeente georganiseerd.

Open dag

Een van de grote activiteiten van de gemeente is een open dag in juli en in mei komt er een feest voor 50-jarigen in De Stenge in Heinkenszand. Bovendien wil de gemeente in vijf kernen social sofa’s realiseren.

De gemeenteraad neemt donderdag een besluit over het plan van aanpak en het krediet voor de festiviteiten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>