Foto: Archieffoto

Onbekende foto opgedoken van Annie M.G. Schmidt

GOES - Er is een tot nu toe onbekende foto opgedoken van een kleine Annie M.G. Schmidt.


Dat heeft de Heemkundige Kring de Bevelanden dinsdag bekend gemaakt.

Jacqueline Baijens uit Middelburg plaatste de foto op 20 mei, op de dag dat het 108 jaar geleden was dat de schrijfster werd geboren in Kapelle, op Facebook. Het was een afbeelding uit het fotoboek van haar opa en oma, die altijd in Kapelle hebben gewoond. De zus van haar opa staat tussen de dames.

Domineesvrouw

In het midden staat domineesvrouw Schmidt-Bouhuis, de moeder van Annie. In de beeldbank van de gemeente Kapelle en het Zeeuws Archief staat als bijschrift dat het gaat om ‘de hervormde meisjesvereniging te Kapelle’.

Kind

Rechts staat een kind. Iemand merkte op dat dit wellicht Annie zou kunnen zijn. Heemkundige Kring de Bevelanden legde contact met de bekende amateurhistoricus Gerard Lepoeter uit Kapelle. Volgens hem gaat het niet om de meisjesvereniging Tabitha, die werd opgericht door mevrouw Schmidt in 1910. “Het lijkt me eerder een zangkoor”, aldus Lepoeter. Hij denkt dat de man op de foto de dirigent zou kunnen zijn. “Het lijkt me zeer waarschijnlijk dat het kleine meisje Annie is, geboren in 1911. De foto zou dan dateren van omstreeks 1918. In die tijd was er een zangkoor.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>