Foto: Tineke van der Ven

Borsele wil minder gft-afval in de grijze bak

‘s-GRAVENPOLDER - De gemeente Borsele wil haar inwoners stimuleren om hun groente-, fruit- en tuinafval nog beter te scheiden.


Ze heeft de campagne ‘Het is groen, niet grijs’ op poten gezet. Een promotieteam gaat de komende maanden weekmarkten en braderieën af met een infostand. Vrijdagmorgen stond wethouder Kees Weststrate in de stand op het Klimopplein in ‘s-Gravenpolder. Ook hij gaf uitleg over wat wel en niet in de groene bak kan.

Wormerie

Hij reikte bovendien een wormerie, waarmee je zelf compost kunt maken, uit aan Linda Meulblok uit Ovezande. Zij is de eerste winnaar van een weggeefactie in het kader van de campagne. Iedere maand verloot de gemeente een wormerie onder mensen die interesse hebben getoond.

Gemiddelde 

Met de campagne wil Borsele het aantal kilo’s gft-afval in het restafval terugdringen. In 2017 gooide een inwoner van Borsele gemiddeld 199 kilo restafval in een jaar weg. Daartussen zat 94 kilo gft-afval. “Als we dat eruit krijgen zitten we al bijna aan onze doelstelling om in 2020 nog maar 100 kilo restafval per inwoner per jaar weg te gooien”, zei Weststrate.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Meerdere vacatures

Kruiningen

Chauffeur C of CE

Bergen op Zoom

Filiaalmanager

Goes

Meerdere vacatures

Kats / Wemeldinge

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief