houen-jongens-colijnsplaat
houen-jongens-colijnsplaat

Colijnsplaat viert feestje in Oude Haven na metamorfose

COLIJNSPLAAT - Colijnsplaat viert zaterdag een feestje in de Oude Haven. Wethouder Adrie van der Maas heeft de haven donderdag geopend, na een grondige metamorfose.


Er staat na veertig jaar weer water in de haven, de riolering is vernieuwd, er zijn parkeerplaatsen aangelegd en het gebied is beter verbonden met de Voorstraat.

Ook is het herdenkingsmonument voor de watersnood ‘Houen, jongens!’ opgeknapt en hebben de restaurants De Patrijs en De Schelde nieuwe terrassen.

Polsbandje

Zaterdag zijn inwoners en belangstellenden welkom voor een feestje. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur is er een gratis lunch voor inwoners. Buitenstaanders kunnen bij De Spar of De Bakkerij een polsbandje kopen en mee-eten. Verder zijn er de hele dag kinderspelletjes, er loopt een ballonnenclown rond en er is een dorpskermis.

Expositie

Een expositie van oude foto’s en een lezing maken veel duidelijk over de geschiedenis van het gebied en bezoekers kunnen genieten van een optreden van brassband Wilhelmina. Vanaf 18.30 uur wordt een solexrace verreden. De reconstructie van het gebied gaat na de bouw van appartementencomplex Aedes Maritima verder. De oplevering daarvan staat gepland voor volgend jaar. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>