kust-strand-veere-annet-medium
kust-strand-veere-annet-medium

Nationale toerismetop komt in oktober naar Zeeland

DOMBURG - De nationale toerismetop vindt dit jaar plaats in Zeeland.


De eerste aflevering vond vorig jaar plaats op initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en het ministerie van Economische Zaken, toen in Deventer. Daar spraken de 500 aanwezigen vooral over de toekomst, de miljoenen toeristen die nu al jaarlijks naar Nederland komen en de verwachte groei van dat aantal.

Deelnemers

In Zeeland verwacht de organisatie ook honderden ondernemers en vertegenwoordigers van toeristische organisaties, overheden en brancheorganisaties. Zij gaan op 9 en 10 oktober praten over ‘kiezen voor kwaliteit’.

Zeeland heeft aan de gemeenten Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Veere een bijdrage gevraagd voor de organisatie.

Goed

Voor Schouwen-Duiveland en Veere gaat het om 7500 euro, voor Noord-Beveland om 5000 euro. Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Veere heeft vorige week gezegd dat te doen, want ze denkt dat de top goed is voor de gemeente. Ze wil er in gesprek over de balans tussen toerisme en leefbaarheid, de groei van het aantal buitenlandse toeristen en het Veerse DNA.

Bovendien ziet ze het als een kans om de gemeente promoten als een bestemming waar je het jaar rond kunt komen. De organisatie van het evenement is in handen van de provincie.   

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief