Het Adrz in Goes.
Het Adrz in Goes.

Adrz en Erasmus MC geven boost aan Zeeuwse pijngeneeskunde

Door: Amber Kuijs algemeen

GOES - Het Adrz ziekenhuis gaat in samenwerking het Erasmus MC in Rotterdam een flinke boost geven aan de Pijngeneeskunde voor Zeeuwse patiënten. Vanaf 1 september wordt er een start gemaakt met het vormgeven van een nieuw pijncentrum. Het doel is om iedereen zo snel en efficiënt mogelijk te helpen. 

Om de pijngeneeskunde in Zeeland een boost te geven is het Adrz een samenwerking aangegaan met Erasmus MC-artsen prof. dr. Frank Huygen en dr. Kenneth van Tilburg. Het ziekenhuis heeft als ambitie om patiënten snel en efficiënt te helpen. Om dit mogelijk te maken wordt voorlopig zo veel mogelijk zorg in Vlissingen gepland. Wanneer nodig worden nieuwe patiënten aansluitend aan hun afspraak op de polikliniek direct behandeld. Dit heeft twee voordelen: de patiënt wordt snel geholpen en doordat het ziekenhuis de processen op elkaar afstemt, worden wachttijden zoveel mogelijk terug gedrongen. Vervolgbehandelingen vinden zowel in Goes als Vlissingen plaats. 

De nieuwe werkwijze wordt stapsgewijs doorgevoerd. Per 1 september gaat dokter Rob van Seventer met pensioen. Hij wordt dan vervangen door dokter Kenneth van Tilburg. Het team wordt per 1 oktober versterkt door dokter Frank Huygen. Op termijn is het doel om een pijncentrum in Goes vorm te geven. Dit wordt meegenomen in de planning van alle verbouwwerkzaamheden, die als onderdeel van het Lange Termijn Huisvestingsplan, plaats vinden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief