Jong en oud kan genieten van de schatten van de Oosterschelde.
Jong en oud kan genieten van de schatten van de Oosterschelde.

Oosterscheldeweek gaat in het donker gewoon door

Door: Britta Janssen Actueel

WEMELDINGE - Van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 september houdt Nationaal Park Oosterschelde voor de elfde keer de Oosterscheldeweek. Voor jong en oud is er van alles te doen.

De elfde editie begint op Tholen, met een weekprogramma van activiteiten op en rond de hele Oosterschelde. Oosterscheldegidsen, boswachters, duikers, vogelaars en andere experts nemen de bezoekers graag mee om hen op hun manier het gebied te laten ontdekken.


Verdronken
De Oosterscheldeweek start op zaterdag 7 september met een vaartocht in de omgeving van de verdronken stad Reimerswaal. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Ger van de Velde-de Wilde van de gemeente Tholen, een gedeputeerde van de provincie Zeeland en voorzitter Siebe Kramer van Nationaal Park Oosterschelde.

Bij de opening en tijdens een aantal activiteiten is er extra aandacht voor het verhaal rondom de verdronken stad Reimerswaal en de verdronken dorpen in de Oosterschelde. Ook is er deze week een mini-expositie in het gemeentehuis van Tholen, waarbij onder andere restanten van de verdronken stad Reimerswaal zijn te bezichtigen.


Donker
De hele week bruist het volgens de organisatie rondom de Oosterschelde. Bezoekers kunnen de wondere onderwaternatuur ontdekken tijdens een snorkelexpeditie of een activiteit rondom de getijdenpoelen en ze kunnen aan boord stappen van een natuurvaartocht, om de Oosterschelde vanaf het water te ontdekken. 'De Oosterscheldeweek staat garant voor een week vol beleving met vaartochten, fietstochten, fotoworkshops, kajaktochten en bijzondere belevingen rondom Nationaal Park Oosterschelde. Ook in het donker gaan we gewoon door. Zo kunnen deelnemers mee op pad gaan met een expert op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders.'

Meer informatie
Het complete programma met meer dan zestig activiteiten is te vinden op www.np-oosterschelde.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief