Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Borsele staat opnieuw een week lang in het teken van sport

Door: Eugene de Kok Sport

HEINKENSZAND - Ook dit jaar organiseert Borsele Beweegt veel activiteiten tijdens de Nationale Sportweek, die zaterdag van start gaat en tot volgende week zondag 29 september duurt.

Op de eerste dag van de sportweek zijn er activiteiten voor jong en oud. Er is een fietstocht langs alle ‘wienkeltjes’ in de Zak van Zuid-Beveland. De tocht is ongeveer 45 kilometer lang. Wie zich inschrijft voor tien euro krijgt een routebeschrijving en een lunchpakket mee.

Trampolines

Jongeren kunnen zaterdag mee naar het trampolinepark in Vlissingen. Een kaartje kost twee euro. Er kunnen maximaal vijftig personen mee. Inschrijven kan via jdekker@borsele.nl. Zondag is Lewedorp het middelpunt van sportend Borsele. Dan vindt de Kraaieloop plaats, een trimloop over vijf, tien en vijftien kilometer.

Volgende week zijn er veel beweeg- en sportactiviteiten op basisscholen in de gemeente en is er vrijwel elke dag wat te doen in één van de beweegtuinen.

Volgende week zaterdag 28 september is er nog een wandeltocht door Landschapspark Borsele en een Clinic Mindful Walk.

Mountainbike

De Nationale Sportweek wordt afgesloten met een mountainbike-toertocht met start en finish bij Stelleplas in Heinkenszand.

Meer informatie is te vinden op de website www.borselebeweegt.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief