Afbeelding

Partij voor de dieren organiseert opruimactie in de Goese Polder op World Cleanup Day 2019

algemeen

GOES - Op World Cleanup Day (zaterdag 21 september) organiseert de werkgroep van de Partij voor de Dieren Zeeland een opruimactie in de Goese Polder. Wil jij, samen met mensen in ruim 160 landen ter wereld, de aarde die dag een schoonmaakbeurt geven? Doe dan mee en meld je aan via: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/

Zwerfafval heeft zich verspreid van de polen tot de evenaar. Nederlands zwerfafval komt terecht in de Noordzee en vaak zelfs verder, omdat het wordt meegevoerd door zeestromen.

De Partij voor de Dieren wil zwerfafval en plastic soep in oceanen tegengaan bij de bron, maar wil zich daarnaast actief inzetten om bestaand zwerfafval op te ruimen.

Het doel van World Cleanup Day is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Om meer gericht op Nederland aan oplosingen te kunnen werken, hebben we je hulp nodig! Door zwerfafval beter in kaart te brengen, kunnen we namelijk de bronnen van het probleem preciezer identificeren en confronteren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de Litterati-app. Deze app kun je eenvoudig en gratis downloaden op uw mobiele telefoon.

Voor meer informatie over deze app: https://www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek/
Voor praktische tips en voorbereiding: https://www.worldcleanupday.nl/bereid-je-voor/

De actie zal starten en eindigen bij wijkcentrum De Spinne. Voor de routebeschrijving wordt gezorgd.

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 21 september.

Locatie: Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7, 4463 CV Goes.

Mocht je met de auto komen, dan kun je het beste je auto parkeren op de parkeerplaats bij de Lidl. Gebruik voor je navigatie de route naar de Lidl. Het wijkcentrum is alleen voor laden en lossen te bereiken op de Joseph Lunslaan, niet voor parkeren.

Aanmelden via: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/

Programma

09:45- 10:00 - Inloop wijkcentrum De Spinne

10:00 - Groepsfoto en start opruimactie

10:00-11:45 - Opruimen in de wijk

11:45 - Verzamelen wijkcentrum De Spinne

11:45-12:00 - Groepsfoto met het opgehaalde afval en einde van de opruimactie



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief