Foto: Bennie Krajenbrink

Goes komt met fonds om clubs te laten overstappen op led-licht

GOES - De gemeente Goes stelt een fonds in voor clubs en verenigingen die hun lichtmasten willen vervangen door led-verlichting.


Ze stopt daar 350.000 euro in. Clubs kunnen het geleende bedrag in vijftien jaar renteloos terugbetalen.

Het college van burgemeester en wethouders komt met het fonds, omdat het verduurzamen van sportaccommodaties één van de doelen in haar klimaatprogramma is.

Subsidie

Daarnaast is er momenteel een landelijke subsidieregeling voor ongeveer twintig procent van de investering en ligt er een aantal concrete aanvragen van Goese verenigingen. “Acht buitensportverenigingen en één tennisclub, die in onze gemeente zijn geprivatiseerd, willen overstappen op led”, zegt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes.

Investering

Volgens hem gaat het om een investering van enkele tienduizenden euro’s per club. De landelijke subsidie wordt per vereniging aangevraagd. “Het bedrag dat overblijft lenen wij aan de clubs.” Op sportpark Het Schenge staan rondom veld drie en het hoofdveld van derdedivisionist Goes al led-lichtmasten.

De installatie rondom veld drie is geschonken en aangelegd door Philips. Led-lichten gaan over het algemeen langer mee en de energievraag is veel lager. Clubs kunnen dan ook besparen op hun energiekosten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>