Voorlopig geen zonneparken in Borselse landbouwpolders

‎HEINKENSZAND - De gemeente Borsele gaat komend jaar onderzoeken of ze haar ruimtelijk beleid wil aanpassen op het gebied van zonneparken.


Ze heeft een achterdeurtje in haar huidige omgevingsplan, dat zonneparken in het buitengebied toestaat, gedicht met een zogenaamd voorbereidingsbesluit. Het besluit bevriest ontwikkelingen.

Aanleg

In het omgevingsplan uit 2018 staat dat de aanleg en exploitatie van zonneparken in ‘grootschalige polders’ mogelijk moet zijn. Er is al een aantal zonneparken vergund en gerealiseerd in de gemeente Borsele, maar geen enkele ligt op agrarische grond.

Het college van burgemeester en wethouders denkt echter dat er in de toekomst veel van dit soort aanvragen gaan komen.

De aanvragen voor de aanleg van zonneparken die de komende tijd worden ingediend, worden aangehouden. Komend jaar wil de gemeente duidelijkheid scheppen over het wel of niet toestaan van zonneparken op agrarische gronden.

Provincie

In september ontstond onenigheid over een aanvraag van Solarfields en IB Vogt, die een zonnepark van 60 hectare in de Quarlespolder wilden realiseren. De gemeente hield een deur open, terwijl de provincie fel tegen was.  


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>