Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

'De sfeer tijdens Veste Muziek is de kracht van het evenement'

Door: Eugene de Kok Cultuur

GOES – De stichting Rondom de Stenen Brug organiseert zondag 3 november voor de derde keer Veste Muziek, een bijzondere wandeltocht door het park, over de Oostwal en langs de Oostsingel in Goes met diverse muzikale optredens. Deelnemers kunnen onder meer genieten van piano, viool, saxofoon, mondharmonica, doedelzak, harp, gitaar en zang.

De deelnemers verzamelen om 13.30 uur in café Baarends waarna zij kunnen kiezen uit twee routes. Met een routekaart lopen zij vervolgens van de ene naar de andere voorstelling. In totaal kun je naar vier locaties waar optredens van ongeveer een half uur plaatsvinden. In Baarends vindt tenslotte de muzikale finale plaats.

Uniek

Volgens Joke Barends is het evenement uniek, omdat de optredens plaatsvinden bij de mensen thuis. “Er kunnen maar maximaal 160 toeschouwers komen, want de groepen mogen niet te groot zijn. We hebben niet de ambitie om veel groter te groeien. De kleinschaligheid en intieme sfeer zijn de kracht van het evenement.”

Succes

Rondom de Stenen Brug is onderverdeeld in werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van verschillende evenementen zoals de Middag van de Dag en Koningsdag. Joke vertelt dat het idee voor Veste Muziek een aantal jaar geleden is ontstaan. “Ad Polman heeft het gelanceerd. De eerste keer wilde het niet lukken, maar de tweede editie was een groot succes. Ook vorig jaar werd het evenement, met 120 deelnemers, heel goed bezocht. Dit jaar is er een aantal locaties bijgekomen en er zijn best nog wat huizen waar we naartoe zouden willen gaan. Het evenement heeft zeker nog potentie.”

Doedelzak

In Joke's huis is dit keer een doedelzakspeler te bewonderen. “De muzikanten zijn altijd heel enthousiast. Mensen die mee willen doen, doen mee, maar het is niet de bedoeling dat we bijvoorbeeld vijf zanggroepjes hebben. Vorig jaar was er een vrouw, die met haar kleinkinderen op de piano musiceerde en dat was ontzettend leuk. Het sfeertje is bijzonder. Ons streven is om een afwisselende, muzikale middag te bieden aan de Oostwal die dan helemaal in herfsttooi is.”

Een kaartje voor Veste Muziek kost vijf euro. Aanmelden kan via www.vestemuziek.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief