Foto: Wijnand Nijs

Borsele begint met vervangen van tien bruggen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele vervangt de komende maanden tien bruggen voor fietsers en voetgangers.


Deze zijn dertig jaar oud en aan vervanging toe. De twee bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand zijn uit voorzorg afgesloten, omdat het wegdek in slechte staat is. Bij regen zijn deze bruggen erg glad. Aangezien het binnenkort ‘s nachts kan gaan vriezen levert dit gevaar op.

Composiet

De houten bruggen maken plaats voor overspanningen van composiet, een materiaal dat kunststof versterkt. De levensduur is hierdoor langer.

De werkzaamheden beginnen in november.

Groensingel

Na de twee in de Steenloperstraat zijn de andere aan de beurt. Er komen ook vijf nieuwe bruggen in het dorpsbos in Borssele en nieuwe exemplaren op de groensingel rond de Colenhoek in ‘s-Heer Abtskerke, in de Kapelaan Koningstraat in ‘s-Heerenhoek en aan de Slabbekoornsedijk in ‘s-Gravenpolder.

Alle bruggen moeten in maart zijn vernieuwd. Voor de renovatie van in totaal 27 civieltechnische werken in de openbare ruimte heeft Borsele eerder ruim vier ton vrijgemaakt. Daarnaast zet ze voortaan elk jaar 30.000 euro opzij voor onderhoud.   

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief