Carmen Milhous en Wim van den Berge exposeren samen.
Carmen Milhous en Wim van den Berge exposeren samen. (Foto: Peter Urbanus)

Dubbelexpositie schilderkunst en fotografie

HEINKENSZAND - Kunstenares Carmen Milhous-Arendt en fotograaf Wim van den Berge exposeren samen in BinnenUit in Heinkenszand. Hun werk combineert goed, vinden ze. De officiële opening van de expositie wordt zaterdag (8 november) verricht door Charles Linssen.


Beiden zijn erg te spreken over de expositieruimte in Heinkenszand aan de Schouwersweg. Een prachtige ruimte, zegt Carmen Milhous-Arendt.

Polders

De schilderes woont aan de rand van Goes en gaat wekelijks de polders in, samen met een vriendin. De Wilhelminapolder ligt direct achter haar huis en atelier. De indrukken die ze opdoet in het weidse polderlandschap verwerkt ze in haar schilderijen. Ze probeert het gevoel dat ze krijgt in de polders te vangen in haar schilderijen. “De luchten hier veranderen voortdurend”, zegt ze. Soms maakte ze ook foto’s met haar telefoon.

Echtgenoot

De schilderes en haar echtgenoot Johannes Milhous zijn beiden al bijna een leven lang bezig met kunst. Johannes Milhous was jarenlang consulent kunst- en cultuureducatie bij het Zeeuws Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming, dat later opging in de provinciale organisatie Scoop.

Vervreemdend

Wim van den Berge is lid van de Fotogroep Goes en richt zich op de meer abstracte fotografie, vertelt hij. “Ik maak geen landschapsfoto’s, maar schep echt een beeld. Zo haal ik voorwerpen uit hun omgeving, waardoor een vervreemdend effect ontstaat. Die voorwerpen zijn divers, van stukjes hout of takjes tot stukjes roest. Ik probeer op deze manier spanning en expressie te creëren.”

Combinatie

De combinatie van het werk tussen Milhous-Arendt en Van den Berge ontstond min of meer toevallig. De Fotogroep Goes exposeert meerdere malen per jaar. Doordat een collega-fotograaf verstek moest laten gaan, kwam het idee op om de kunstenares te vragen voor een dubbelexpositie. Haar expressionistische stijl gaat goed samen met Van den Berge’s abstracte benadering, vinden beiden. “Ik vind het een eer om als amateurfotograaf samen met een professionele kunstenaar als Carmen te exposeren”, zegt Van den Berge.

Opening

De tentoonstelling wordt zaterdag om 15.00 uur geopend door de Goese voormalig wethouder Charles Linssen, ook lid van de Fotogroep Goes. De expositie is zeker nog twee maanden te bezoeken bij BinnenUit.

BIJDRAGE PETER URBANUS
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief