06-gemeentehuis-borsele-01-large
06-gemeentehuis-borsele-01-large

VVD vindt tekorten begroting Borsele niet acceptabel

HEINKENSZAND - De VVD in de gemeente Borsele vindt de begroting, zoals die vanavond wordt besproken in de gemeenteraad, onaanvaardbaar.


De gemeente heeft te maken met forse financiële problemen, vooral veroorzaakt door tekorten in het sociaal domein.

Ze moet sowieso zes ton bezuinigen, maar kampt dan nog met rode cijfers voor de komende jaren. “We geven een signaal af met deze begroting”, zei wethouder Arno Witkam toen hij twee weken geleden de begroting presenteerde. “We krijgen hem niet in alle jaren sluitend. Het kan zo niet doorgaan. Ik maak me zorgen over de toekomst. We kunnen nu één keer zes ton besparen, maar een tweede keer gaat niet lukken.”

Kadernota

Volgens VVD-fractievoorzitter Roel Boekholt dienden de problemen zich al aan in juni, toen de kadernota werd behandeld. Ook toen waren de vooruitzichten slecht. Hij vindt het jammer dat er sindsdien niet is gekeken naar zaken waarop extra kan worden bezuinigd.

Gemeenschappelijk 

In een open brief aan het college van burgemeester en wethouders komt ze met een paar mogelijke bezuinigingen: overhead en organisatiekosten in het sociaal domein, de kostenstijgingen voor gemeenschappelijke regelingen, de externe inhuur en het aantal bovenwettelijke taken. De VVD geeft het grootste deel van haar fractiebudget beschikbaar teruggegeven aan de gemeente bij wijze van gebaar van goede wil. “We roepen andere fracties op hetzelfde te doen”, zegt Boekholt. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief