Foto: Arnaud Roelofsz

SGB kan trap voor seinhuisje laten bouwen dankzij cheque ANWB Fonds

GOES - De Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) heeft donderdagmorgen 10.000 euro gehad van het ANWB Fonds. Het geld is bestemd voor de bouw van een trap voor het seinhuisje.


Directielid Paul Makken van het ANWB Fonds overhandigde de cheque aan bestuursvoorzitter Niels Bax van de SGB. “Ik heb ontzettend veel bewondering voor een organisatie als deze. Mijn technische kennis beperkt zich tot het in elkaar zetten van een IKEA-kast. De liefde waarmee jullie deze apparaten restaureren en onderhouden vind ik bewonderenswaardig”, zei Makken.

Boven

Met het geld laat de museumspoorlijn een trap voor het seinhuisje bouwen. Het gebouwtje, dat altijd in Middelburg heeft gestaan, maakt sinds 2001 deel uit van de collectie van SGB. Niemand kon echter naar binnen of boven. “We hebben het er de afgelopen jaren vaak over gehad, maar er kwam altijd wel iets anders tussendoor”, zegt conservator Edwin Schipper van de SGB. “Dit was een uitgelezen kans. De actie paste bij ons idee en bovendien kun je voor dit bedrag precies zo’n trap bouwen.”

Zomer

Schipper hoopt dat de trap, die aan de buitenkant van het huisje komt, er voor volgend jaar zomer staat. “Daarna moeten we het binnen gaan opknappen.” Uiteindelijk is het de bedoeling dat bezoekers naar boven kunnen en daar seinen en spoorbomen op het terrein kunnen bedienen. “Je hebt er bovendien een prachtig uitzicht over het complex”, weet Schipper.

Samen

De karakteristieke voetgangersbrug, die ook afkomstig is van het station in Middelburg, moet het plaatje ooit vervolmaken.

In het kader van de campagne ‘Samen in actie’ van het ANWB Fonds hebben 41 projecten in het hele land een bedrag ontvangen. Alle prijswinnaars doen iets op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en toegankelijkheid.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief