azc-asielzoekerscentrum-goes-large
azc-asielzoekerscentrum-goes-large

Gemeente Goes gaat niet in op verzoek van COA

GOES - De gemeente Goes heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om de locatie aan de Albert Plesmanweg alsnog langer open te houden afgewezen.


Nadat vorige zomer was besloten de gezinslocatie na jaren te sluiten vroeg het COA in oktober vorig jaar om de locatie toch weer te openen, als gewoon asielzoekerscentrum. “We hebben dat toen gedaan, maar hebben wel gezegd dat het voor maximaal één jaar zou zijn. Aan die afspraak houden we ons nu”, zegt burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes.

Bijzonder

Het azc werd op de plek aan de Albert Plesmanweg in 2011 mogelijk gemaakt door een tijdelijke voorziening, omdat het volgens het bestemmingsplan daar niet mag. “Het is best bijzonder dat die situatie al bijna tien jaar duurt.”

Instroom

Het Goese gemeentebestuur wil het niet verder oprekken. 

De instroom van asielzoekers stijgt momenteel. Het COA is daarom op zoek naar nieuwe locaties voor azc’s. Goes neemt net als andere Zeeuwse gemeenten deel aan gesprekken over een provinciebrede oplossing. “In die gesprekken nemen we een positieve houding aan”, aldus Mulder. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>