In ’T Harde wordt een straat opnieuw gelegd na het vervangen van riolering. De straat wordt als een grote legpuzzel uitgevouwen door een machine
In ’T Harde wordt een straat opnieuw gelegd na het vervangen van riolering. De straat wordt als een grote legpuzzel uitgevouwen door een machine (Foto: Rijnhout Media)

Facelift voor Marktstraat in 's-Heerenhoek

's-HEERENHOEK - De Marktstraat in 's-Heerenhoek krijgt een opknapbeurt. De straat moet veiliger en groener worden. "We willen dat het meer een verblijfplaats wordt", zegt wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele.


De Marktstraat is al jaren geen lust voor het oog. “Het zijn straten die in de jaren ‘70 zijn aangelegd. Er was toen weinig aandacht voor groen”, zegt de wethouder. Toch is dat niet de aanleiding geweest voor de herinrichting. Er staat een aantal grote platanen. De wortelopdruk van deze bomen is de laatste jaren snel erger geworden, onder meer door de droogte. “De mate waarin heeft ons verrast. Het zorgt voor onveilige situaties”, zegt Arno Witkam. “En het maakt de straat er niet fraaier op. ‘s Zomers komen er veel toeristen bij Spek mie Stroop. Je wilt dat zij in een mooie straat op een terras kunnen zitten en niet alleen maar auto’s voorbij zien razen.”

Middelen

Witkam is op zoek gegaan naar middelen. “We hebben gekeken of we elk jaar een klein bedrag zouden uittrekken of dat het beter was om in één keer een groot bedrag te investeren. Uiteindelijk hebben we voor de laatste gekozen.” Er ligt nu een voorstel om 130.000 euro uit de voorziening wegen, 20.000 euro uit het potje voor groen en 150.000 euro uit de reserve Sloerand te halen.

Gesprekken

Als de gemeenteraad in december akkoord gaat, volgen er gesprekken met bewoners. De gemeente wil sowieso meer groen, zorgen dat water in de straat wordt opgevangen en deze veiliger maken. “Het is een mooie kans voor het dorp.”

Witkam hoopt dat de werkzaamheden eind volgend jaar kunnen beginnen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>