VV Goes JO12-1.
VV Goes JO12-1. Foto: Rene van der Vliet

De week van vv Goes JO12-1

Sport en vereniging

GOES - Hoe zag deze laatste week van november voor de JO12-1 van VV Goes er uit? We begonnen maandagavond zoals gebruikelijk met de training van 18.00-19.15 uur. Waarbij onze keeper van 19.00-19.30 uur een aparte keeperstraining krijgt.

Woensdagavond stond er een oefenwedstrijd uit tegen Nieuwland JO12-1 op het programma om 18.00 uur. Deze oefentegenstander was 28 augustus jl. te gast bij ons op Het Schenge. Toen werd er door ons maar nipt met 5-4 gewonnen. Nieuwland speelt een zeer goed seizoen in de 2e klasse. Ze staan bovenaan en hebben nog geen wedstrijd verloren. Inmiddels weten we dat ze kampioen geworden zijn, dus hierbij gefeliciteerd! Het regende behoorlijk en het veld was zwaar. Het eerste kwartier stonden wij onder druk, maar Nieuwland wist niet af te ronden. Daarna namen wij het spel over en kwamen we op een 0-1 voorsprong. Na de rust wisten wij het spel af te dwingen en vervolgens wisten we nog 4 keer te scoren. Nieuwland bleef ook gewoon voetballen en scoorde de ere treffer. Met de 1-5 winst gingen we drijfnat maar tevreden naar de kleedkamer.

Donderdag is er normaal een training, maar vanwege de oefenwedstrijd gisteren slaan we deze over. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HVV’24 op het programma. Hier hebben we thuis met 1-3 van verloren. Het is een technisch goed voetballende ploeg. Na een goede warming-up op deze frisse ochtend beginnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. De posities staan goed, we bouwen vanuit achteren op en krijgen ruimte om te voetballen. Wij hebben meer balbezit. Helaas door een foute kaatsbal breekt HVV uit en weet te scoren. We gaan gewoon door waar we mee bezig zijn. Door een zeer goed uitgespeelde aanval scoren wij snel na de achterstand de 1-1. En kort daarna worden wij beloond voor het harde werken. We schieten de 1-2 voorsprong binnen voor rust. Na de rust komt HVV goed uit de startblokken. Maar onze verdedigers doen hun werk. Op het laatst is het niet mooi meer, maar we gaan nu voor het resultaat. De 3 punten gaan mee naar Goes!