Afbeelding
Foto: Archieffoto

Lezing Charles Groenhuijsen in Goes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Charles Groenhuijsen komt maandag 16 december naar Goes. De oud-correspondent van het NOS Journaal in Amerika geeft een lezing in de bibliotheek aan de Oostwal in Goes. De organisatie is in handen van de stichting Horen, Zien en Lezen.

Groenhuijsen vertelt in Goes over zijn boek ‘Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump’. Het is een verrassende kijk op het Amerika van heden ten dage. “Je zou het niet snel zeggen als je de Nederlandse media volgt over het Amerika van Trump, maar het is echt waar: Amerika wordt in rap tempo een progressiever land”, betoogt Groenhuijsen. “De Republikeinen hebben de afslag naar de 21e eeuw gemist.”

Veelkleurigheid

De journalist, die deels woont in een plaats net buiten Washington, analyseert in zijn boek het huidige Amerika, vertelt hoe Trump aan de macht is gekomen en blikt vooruit naar de verkiezingen van volgend jaar. “De huidige Democratische fractie weerspiegelt de veelkleurigheid van Amerika, maar bij de Republikeinen is het bolwerk van blanke mannen onaangetast. Voor hoe lang nog?”

Nova

Groenhuijsen was jarenlang in dienst van de NOS. Hij was één van de bekendste correspondenten in Amerika die het NOS Journaal heeft gehad en presenteerde onder meer de programma’s NOS Laat en Nova.

Activiteiten

De stichting Horen, Zien en Lezen wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren. Chris de Stoop, Kader Abdolah, vogelaar Arjan Dwarshuis en Bart van Loo zijn eerder te gast geweest. De lezing begint om 20.00 uur.

Kaartjes zijn te koop bij boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief