Foto: Huijskens Communications

Testcentrum voor Hyperloop komt mogelijk naar Zeeland

ZEELAND - De provincie Zeeland is samen met Groningen in de race als locatie voor het European Hyperloop Center (EHC). Deze snelle transporttechnologie heeft als doel een oplossing te bieden voor de wereldwijde groei van passagiers- en goederenstromen. De hyperloop kan op den duur korte afstandsvluchten vervangen. 


Tot vandaag streden er nog vier provincies om de testbaan naar hun regio te krijgen. Daar zijn er nu nog maar twee van over: Zeeland en Groningen. "Deze provincies kwamen allebei met een goed voorstel. Beiden hebben een mooie locatie beschikbaar waar wij goede mogelijkheden zien om dit centrum te realiseren", laat Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop weten. 

Het EHC is een initiatief van de Nederlandse ontwikkelaar Hardt Hyperloop. Het testcentrum zal bestaan uit een high-speed testbaan van drie kilometer en een onderzoekslaboratorium. Uit onderzoek moet blijken in hoeverre de hyperloop een realistisch alternatief is voor korte afstandsvluchten. Naar verwachting wordt het testcentrum in 2022 geopend. 

Binnen een maand wordt de knoop definitief doorgehakt. Tot die tijd hebben de twee overgebleven provincies de mogelijkheid om hun voorstel voor het EHC te concretiseren. 

Slimme mobiliteit 

"De hyperloop past goed bij Zeeland en onze ambities als het gaat om duurzaamheid en innovatie", laat Jo-Annes de Bat, gedeputeerde voor provincie Zeeland weten. "Zeeland is aangewezen door de Rijksoverheid als proeftuin voor slimme mobiliteit; we testen hier verschillende nieuwe innovatieve vervoersmogelijkheden. Nu we weer een stap dichter bij de realisatie zijn willen we met alle betrokken partijen zo snel mogelijk om de tafel."

Hyperloop

De hyperloop is een veelbelovende technologie voor vervoer van mensen en goederen. In een buizensysteem verplaatsen voertuigen zich autonoom door middel van een volledig elektrisch magnetisch aandrijfsysteem. De lagedrukbuizen zorgen ervoor dat de voertuigen beschermd zijn tegen weer en wind en zeer energiezuinig kunnen voortbewegen. Reizen met de hyperloop is CO2 neutraal én erg snel. Vanuit Amsterdam reis je met de hyperloop in slechts 15 minuten naar Eindhoven en ben je binnen 50 minuten in Frankfurt. Aangezien de hyperloop tweemaal zoveel personen kan vervoeren dan de huidige hogesnelheidstrein, biedt deze technologie een duurzame oplossing voor de wereldwijd exponentieel groeiende passagiers- en goederenstromen. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>