colijnsplaat-ben-seelt
colijnsplaat-ben-seelt

Sloop van steiger in vissershaven Colijnsplaat begint in week twee

Door: Eugene de Kok Algemeen

COLIJNSPLAAT - De werkzaamheden aan de steiger in de vissershaven in Colijnsplaat beginnen in de tweede week van januari.

Als alles loopt volgens plan, kan de aannemer de vervallen steiger in week vijf of zes daadwerkelijk verwijderen. Volgens de gemeente Noord-Beveland zijn er risico’s die roet in het eten kunnen gooien, zoals het baggeren en eventuele tegenvallers onder water.

Kotters

Aannemer Van der Straaten laat een klein deel staan waar twee kotters kunnen aanmeren voor de visveiling. Als de nieuwe, drijvende steiger er ligt wordt ook dit deel verwijderd. Aan de afgekeurde steiger was plaats voor zes vissersboten.

Als de planning klopt zijn de werkzaamheden begin april afgerond.

Afgekeurd

De steiger in de vissershaven is begin dit jaar afgekeurd. De gemeente Noord-Beveland heeft deze toen tijdelijk verstevigd en is op zoek gegaan naar een oplossing. De gemeente vervangt de steiger door een drijvende constructie waaraan zowel vissersboten als zeiljachten kunnen aanmeren.

Het is een tijdelijke oplossing totdat bekend is wat de gemeente met de werk- en recreatiehaven gaat doen. Noord-Beveland denkt ruim binnen het budget van 675.000 euro te blijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief