Goes wil volgend jaar met oplossingen komen voor Marconigebied
Foto: Coby Weijers

Goes wil volgend jaar met oplossingen komen voor Marconigebied

GOES - Voor de zomer moeten er oplossingen zijn voor het Marconigebied in Goes.


De meubelboulevard staat er al jaren somber bij en heeft volgens alle betrokkenen een oppepper nodig.

In het kader daarvan heeft de gemeente dit jaar met allerlei partijen gesproken en onder bezoekers een enquête gehouden, die 1340 keer is ingevuld. Veel reacties gingen over het winkelaanbod, de verkeersveiligheid en het parkeren.

Winkeliers

Woensdag zijn de omwonenden geraadpleegd en in januari gaat de gemeente om tafel met de winkeliers en vastgoedeigenaren. Tijdens de gesprekken kunnen zij ideeën spuien en met voorstellen en suggesties voor een nieuwe gebiedsvisie komen. Deze visie gaat bestaan uit vier thema’s: uitstraling, bereikbaarheid en parkeren, winkelaanbod en de mogelijkheden tot verduurzaming.

Scenario's 

Hieruit voort vloeit een aantal scenario’s, die in april klaar moeten zijn. Nog voor de zomer moet de gemeenteraad besluiten welke het beste zijn.

In het gebied zijn ook nu al ontwikkelingen gaande. Zo wil de Lidl een nieuwe supermarkt bouwen op de oude locatie van de Gamma en zijn de opstallen aan Marconistraat 18 gesloopt. Bovendien wilde de Jumbo uitbreiden, maar zijn die plannen geschrapt na de overname van de Agrimarkt-winkels door Jumbo en de nieuwe Jumbo-foodmarkt aan de Van Hertumweg.

Belangstelling

Volgens het college van burgemeester en wethouders is er veel belangstelling van commerciële partijen voor het gebied. Ze kan daar nu nog weinig mee. “Pas als de visie er is, is duidelijk wat er wel en niet past in het Marconigebied”, zeggen de bestuurders in een memo voor de raad. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>