Afbeelding
Foto: Grunting Pigs

Ook Indoor Bluesfestival in Kwadendamme is stijf uitverkocht

Door: Eugene de Kok Cultuur

KWADENDAMME - Ook na ruim twintig jaar heeft het Indoor Bluesfestival Kwadendamme niets aan kracht ingeboet. De 21e editie van zaterdag is stijf uitverkocht. 

Het festival is in 1998 ontstaan als bedankje voor de medewerkers van de outdoor-editie in mei. Het groeide echter al snel uit tot een volwaardig broertje van het grote bluesfestival. Organisator Peter Kempe verwacht zaterdag zo’n 270 bezoekers. “Het is ongelooflijk dat ook dit weer is uitverkocht”, zegt hij. “Het geeft ook een beetje aan wat het buitenfestival gaat doen. Het lijkt nog steeds populairder te worden.”   

Combitickets

Tijdens de avond in De Burcht in Kwadendamme begint de voorverkoop voor de editie in mei. Bezoekers kunnen combitickets kopen. Daarbovenop kunnen ze genieten van vier bands. De avond begint met een show van Grunting Pigs, een rauw duo uit Hongarije. Daarna volgen drie Nederlandse bands met The Remedy als eerste. “Een jonge band die het erg goed doet”, zegt Kempe.

The Hoodoo Monks

Vervolgens betreedt het Dry Riverbed Trio het podium waarna Chicago Capitols het festival afsluit. “Rauwe blues van een ontzettend goede band”, vertelt Kempe over de band die deels bestaat uit muzikanten van The Hoodoo Monks.

De kaartverkoop voor het Bluesfestival Kwadendamme begint officieel op 1 januari via www.bluestown.nl.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief