Stadshaven Goes krijgt een schoonmaakbeurt
Alle schepen in de stadshaven zijn voor het einde van het jaar weg. FOTO BRITTA JANSSEN
Alle schepen in de stadshaven zijn voor het einde van het jaar weg. FOTO BRITTA JANSSEN (Foto: Britta Janssen)

Stadshaven Goes krijgt een schoonmaakbeurt

GOES - De voorbereidingen voor het schoonmaken van de stadshaven in Goes beginnen nog in december.


Begin volgend jaar start het baggeren. Naast de stadshaven krijgen ook jachthaven De Werf en een deel van het kanaal een schoonmaakbeurt.

Door het baggeren verbetert de waterkwaliteit. De sliblaag op de bodem is onder meer verontreinigd door de activiteiten van de voormalige gasfabriek en het lozen van vuile stoffen.

Kubieke meters

De bagger wordt opgezogen en per schip afgevoerd naar een stortplek in Rotterdam. De gemeente denkt dat er ongeveer 12.000 kubieke meter bagger uit de havens komt. Omdat er niet-gesprongen explosieven op de bodem kunnen liggen, vinden de werkzaamheden onder beveiligde omstandigheden plaats.

Damwanden

De schepen die nu nog in de stadshaven liggen worden in december verplaatst naar De Werf en de Albert Joachimikade. Naast het baggeren worden de damwanden op een aantal plekken vervangen: in jachthaven De Werf, ten zuiden van de Ringbrug en langs de Albert Joachimikade.

De kosten van het project bedragen 1,7 miljoen euro. Het leeuwendeel van het bedrag wordt gesubsidieerd door de provincie. De gemeente Goes en Waterschap Scheldestromen betalen de rest. De werkzaamheden zijn voor het nieuwe vaarseizoen klaar.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>