Burgemeester Dijksterhuis wil duidelijke acties zien van de provincie
20170418-gerben-dijksterhuis-1-large
20170418-gerben-dijksterhuis-1-large

Burgemeester Dijksterhuis wil duidelijke acties zien van de provincie

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele wil dat de provincie zich duidelijk laat horen in Den Haag over de zorgelijke financiële situatie van de gemeenten.


Borsele is één van de vier Zeeuwse gemeenten die onder preventief toezicht staat van de provincie, omdat ze geen sluitende meerjarenbegroting heeft ingediend. “We hebben duidelijk gezegd dat we dat bewust hebben gedaan om een signaal af te geven over het sociaal domein”, zegt Dijksterhuis. “We zitten niet in deze situatie, omdat we te veel geld hebben uitgegeven aan lantaarnpalen of onze zaakjes niet voor elkaar hebben. De oorzaak is de enorme stijging van de zorgkosten.”

Banden

Dijksterhuis wil dat de provincie dat signaal duidelijk afgeeft in Den Haag. “Andere gedeputeerden hebben dat ook al gedaan. Zeeland moet ook iets voor ons doen. Er zijn voldoende banden met en lijntjes naar Den Haag, dus ga voor ons op pad! Ik wil iets zichtbaars zien. ”

Taakstelling

Dijksterhuis’ gemeente buigt zich op donderdag 6 februari over een bezuinigingspakket om de tekorten voor de komende jaren alsnog weg te werken. Ze heeft zichzelf een taakstelling opgelegd van 600.000 euro. “We nemen de tijd om met een serieus plan te komen”, aldus Dijksterhuis. “Iedereen kan de gaten eenmalig dekken, maar wij willen de begroting nog eens goed doorlichten.”   


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>