Aannemer is begonnen met sloop van steiger in Colijnsplaat
colijnsplaat-ben-seelt
colijnsplaat-ben-seelt

Aannemer is begonnen met sloop van steiger in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Aannemer Van der Straaten is deze week begonnen met het verwijderen van de vissteiger in de haven van Colijnsplaat.


De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot april, net voor de start van het vaarseizoen.

De steiger in de vissershaven is begin vorig jaar afgekeurd. De gemeente Noord-Beveland heeft deze toen tijdelijk laten verstevigen en is op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing, omdat de herinrichting van de werk- en recreatiehaven nog altijd hoog op het verlanglijstje staat van de gemeente.

Drijvend

In plaats van de steiger komt een drijvende constructie van zware betonnen pontons waaraan zowel vissersboten als werkschepen als zeiljachten kunnen aanmeren.

Noord-Beveland denkt dat de kosten binnen het al opzij gezette budget van 675.000 euro blijven. Als het eerste deel van de steiger is verwijderd, worden de pontons geplaatst. In de laatste fase wordt het stuk bij de vismijn weggehaald. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>