Zeeland krijgt een publieksevenement in kader Four Freedoms
De laueraten luisteren naar commissaris Polman.
De laueraten luisteren naar commissaris Polman. (Foto: Eugène de Kok)

Zeeland krijgt een publieksevenement in kader Four Freedoms

MIDDELBURG - Er komt in april een Four Freedoms-evenement in Middelburg. Het is bedoeld voor een breed publiek.


Ook gaan de Vrijheidscolleges op tournee door het land. Dat staat in een overeenkomst die de Roosevelt Foundation en Stichting Vrijheidscolleges vorige week hebben gesloten.

Bewust

Ze willen samen, in het jaar dat het 75 jaar is geleden dat Nederland is bevrijd, ‘een groter publiek bewust maken van de waarde van vrijheid’. In april vindt de uitreiking van de Four Freedoms Awards plaats in Middelburg. De prijzen zijn gebaseerd op de beroemde speech van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1941 waarin hij over de vier vrijheden spreekt: vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.

Nelson Mandela

Mensen als Angela Merkel, Malala Yousafzai, Nelson Mandela en Shimon Peres hebben de prijs gekregen. Stichting Vrijheidscolleges organiseert al jaren lezingen over vrijheid in aanloop naar 5 mei.

Bekende Nederlanders zoals Jan Terlouw, Fresku, Femke Halsema, O¨zcan Akyol en Charles Groenhuijsen geven hun visie op vrijheid. Dit jaar worden laureaten van de Four Freedoms Awards betrokken bij de colleges. Ze reizen mee met de sprekers naar colleges in het land. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>