Appartementen en één woning op kavel Kloetingseschool
Foto: Gemeente Goes

Appartementen en één woning op kavel Kloetingseschool

KLOETINGE - Op de plek van de huidige Kloetingseschool aan Groenedaal in Kloetinge komen tien appartementen en één woning.


Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes heeft vorig jaar een zogenaamd kavelkompas laten maken waarin staat wat mogelijk is op het stuk grond. “We hebben nu één van de mogelijkheden uit het kompas gekozen”, zegt wethouder Derk Alssema. De inwoners van Kloetinge krijgen naar aanleiding van het besluit een brief. “We willen hen vragen om mee te denken over hoe het gebouw eruit moet zien en hoe we het gaan vormgeven op de kavel.”

Bomen

Goes moet onder meer rekening houden met twee monumentale bomen. Volgens Alssema zijn de tien appartementen een welkome toevoeging voor het dorp. “Ouderen die in Kloetinge willen blijven wonen, de echte Klusdurpers, kunnen er straks naartoe. Nu hebben ze deze mogelijkheid nog niet.” Hij weet niet wanneer de eerste paal de grond in gaat. “Het belangrijkste is dat we eerst goed met de omwonenden in gesprek gaan.”

Kindcentrum 

De kavel aan Groenedaal komt vrij, omdat de Kloetingseschool verhuist naar het integraal kindcentrum. De kinderen van de Kloetingseschool verhuizen in de eerste helft van dit jaar naar het nieuwe gebouw aan de Zomerweg. Ze komen met de baby's en peuters van de kinderopvang van Kibeo in een duurzaam pand met drie opvallende lessenaarsdaken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>