Spooronderdoorgang Van Hertumweg. FOTO PETER SNELTJES
Spooronderdoorgang Van Hertumweg. FOTO PETER SNELTJES (Foto: Peter Sneltjes)

Spooronderdoorgang is in april klaar, volgens planning

GOES - De spooronderdoorgang in Goes is in april klaar voor gebruik. De opleverdatum is volgens planning.


Aannemer Gebroeders De Koning is begonnen met het afwerken van de onderdoorgang en collega-aannemer BAM Infra werkt de komende weken aan de aanleg van twee nieuwe rotondes: het Kompasplein bij het stadskantoor en Poelplein aan de zuidkant van het spoor.

De rotondes verbinden de Terwellegang, zoals de tunnel heet, straks met de bestaande wegen.

Afsluitingen

Hoewel de rotondes grotendeels buiten het verkeer om worden gebouwd zijn er in maart (voor het Poelplein) en april (voor het Kompasplein) weekendafsluitingen nodig om alles aan te sluiten.

Hekwerken

In de onderdoorgang worden de komende weken de wanden afgewerkt, hekwerken geplaatst, het fiets- en voetpad bestraat, de rijbaan geasfalteerd en verlichting aangebracht. Bovendien komt er een geluidsscherm van het NS-station tot aan de Van Hertumweg. De bouw daarvan begint deze week.

De zij-ingang van het station is in het kader daarvan tot eind maart afgesloten. Iedereen moet het station via de hoofdingang betreden.

Omgeving

Als de Terwellegang is geopend gaat de bestaande spoorovergang op de van Hertumweg dicht en komen ook daar geluidsschermen. Tot slot wordt de omgeving opnieuw ingericht.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief