Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief de Bode

Nieuwbouw in Noord-Beveland zit flink in de lift

Door: Eugene de Kok Algemeen

WISSENKERKE - Het aantal vergunningen dat de gemeente Noord-Beveland vorig jaar heeft verleend voor nieuwbouwwoningen is gestegen.

Dat staat in een evaluatie over het bouwen en wonen. 

In 2019 werden er 78 afgegeven ten opzichte van 61 een jaar eerder. De meeste nieuwe huizen staan in de Stadspolder in Kortgene, maar ook in Kamperland (langs de Dijkdreef en aan de Felixkade), Colijnsplaat, Geersdijk en Wissenkerke is gebouwd.

Het aantal verleende omgevingsvergunningen was vorig jaar 181, veel meer dan 156 in 2018. In de crisisjaren lag dit aantal steeds tussen de 80 en 100.

Opmerkelijk 

Het college van burgemeester en wethouders in Noord-Beveland vindt de stijging opmerkelijk, zeker in het licht van het aantal activiteiten dat de laatste jaren vergunningsvrij is geworden.

Duurzaam

Noord-Beveland heeft een populaire subsidieregeling duurzaam bouwen. Vorig jaar kwamen er 169 aanvragen binnen voor een bedrag van in totaal 85.406 euro. In 2018 waren dat er 158. Er is in 2019 voor 66.457 euro uitgekeerd aan subsidies, vooral voor het leggen van zonnepanelen. Er staan nog enkele tientallen aanvragen open.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief