De nieuwe beheerder met op de achtergrond Rheinfall bij het Zwitserse Schaffhausen.
De nieuwe beheerder met op de achtergrond Rheinfall bij het Zwitserse Schaffhausen. Foto: Bart van Damme

Nieuwe beheerder dorpshuis 't Katshuis te Kattendijke

Algemeen

KATTENDIJKE - Vanaf 1 januari 2020 zit er een nieuwe beheerder in dorpshuis 't Katshuis te Kattendijke. Het voormalige schooltje werd een aantal jaren geleden omgebouwd tot een gezellig dorpshuis, met keuken, meerdere zalen en vergadermogelijkheden.

Mijn naam is Bart van Damme, geboren in Goes, maar ik woon op Noord-Beveland, in Kamperland. Sinds 1 januari ben ik de nieuwe beheerder van 't Katshuis te Kattendijke. Na mijn studie hotelmanagement in Brugge, heb ik een aantal jaar in Parijs en Antwerpen gewerkt en gewoond. Daarna kwam ik in de Goese horeca terecht, waar ik 5 jaar als barman in het voormalige Grand-Café Bolsjoi heb gewerkt. In 2000 ben ik vetrokken naar Zermatt, een mondain ski-oord in de Zwitserse Alpen, vlakbij de Italiaanse grens. Hier ben ik uiteindelijk, weliswaar met onderbrekingen, bijna 20 jaar blijven hangen. De laatste jaren was ik hier werkzaam als adjunct-directeur van 2 hotels, een appartementengebouw en twee chalets. Al met al heb ik ongeveer de helft van mijn leven in het buitenland doorgebracht.

Nieuwe uitdaging

“De werkvloer is me altijd blijven trekken, ik maak het iedereen graag naar de zin…”

In 2019 had ik het ineens gezien in Zermatt, en ben ik afgelopen jaar spontaan en abrupt gestopt. Een moeilijke beslissing, na 20 jaar heb je natuurlijk een groot sociaal leven opgebouwd, weliswaar voornamelijk met andere expats.

De “werkvloer” is mij altijd blijven trekken, ik hou van gezelligheid, een lolletje en het mijn gasten naar de zin maken. Via mijn broer heb ik Kattendijke leren kennen als een artistiek, gezellig en heel sociaal dorp, waar iedereen altijd voor elkaar klaarstaat. Tijdens een van mijn bezoekjes, kwam iemand met de suggestie om het dorpshuis te beheren, omdat de huidige beheerders er op 1 januari 2020 mee zouden stoppen. Ik was al een paar keer in ’t Katshuis geweest, en dacht: dat ga ik doen.

Er wordt momenteel al veel gebruik gemaakt van het dorpshuis. Op maandagavond komen een aantal dames uit het dorp aerobiccen in de gymzaal, dinsdagavond is is er een biljartclubje, woensdagmiddag is er tussen 14 en 15 uur een mini-bieb en puzzel-uitleen. En op woensdagvond repeteert het Katanza-koor. De dorpsvereniging VDK organiseert vele activiteiten in het dorpshuis, wekelijks is er een inloop-middag of inloop-avond. Zorgcoöperatie Kadoze verzorgt regelmatig koffie-ochtenden. en één keer per maand avonden met thema-menu's.

Tijdens de wintermaanden is het "Katshuis Café" iedere zondagmiddag vanaf 14 uur vrij toegankelijk voor een drankje en een hapje. Ik serveer dan onder andere verse Bevelandse friet, snacks en eenvoudige gerechtjes. U kunt dan ook terecht voor een potje biljart (poolbiljart en gewoon biljart) of darten. De overige dagen zijn beschikbaar voor vergaderingen, bijeenkomsten en feestjes. De ruimtes zijn uitermate geschikt voor o.a. verjaardagen, waarbij ook de compleet ingerichte keuken op aanvraag gebruikt kan worden.

Vanaf april/mei is 't Katshuis van woensdag tot en met zondag geopend, o.a. om de vele fietsers en toeristen te kunnen bedienen. In de planning zit een aantal terrastafeltjes -en stoeltjes bij de ingang van het gebouw, zodat het een en ander er uitnodigender uit komt te zien. Meer informatie vindt u op www.katshuiskattendijke.nl / Facebook : katshuis horeca / Instagram : katshuis_horeca



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief