kattendijke-ben-biondina
kattendijke-ben-biondina

Landgoed in Kattendijke is weer een stapje dichterbij

Door: Eugene de Kok Algemeen

KATTENDIJKE - Het landgoed dat Guido Govaert in Kattendijke wil realiseren is weer een stapje dichterbij.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes heeft een aantal vragen van omwonenden over het bestemmingsplan beantwoord. Volgens deze inwoners van Kattendijke zou het plan in strijd zijn met het beleid voor landgoederen van de provincie. Daar voldoet het echter in alle opzichten aan, zegt wethouder Derk Alssema.

Aantasten

Omwonenden hadden ook bezwaar gemaakt, omdat het landgoed tussen het dorp en de Oude Zeedijk de natuur zou aantasten. “De bestemming is nu agrarisch. Als de eigenaar er bijvoorbeeld maïs op zou willen verbouwen, zou dat mogen”, zegt Alssema. “Door er een landgoed van te maken komt er juist meer natuur, denken wij. De eigenaar wil ook flink investeren in die natuur.”

Toezeggingen

In een eerder stadium heeft eigenaar Guido Govaert al toezeggingen gedaan over de aanleg van een Zeeuwse haag en het behoud van alle waterlopen. Govaert deed dat naar aanleiding van protesten uit het dorp en een petitie tegen het landgoed. Volgens het provinciale beleid blijft minstens tachtig procent van het gebied openbaar toegankelijk.

Randen

De woning komt aan de rand van het natuurgebied te staan en is zo gedraaid dat het uitzicht op de dijk voor de dorpelingen zoveel mogelijk blijft behouden. Het bestemmingsplan is wel aangepast op het gebied van de neerslag van stikstof. “Dat vormt echter geen probleem”, zegt Alssema. Het plan gaat nu naar de gemeenteraad waarna er nog één ronde voor bezwaren volgt. Daarna kan de aanleg beginnen.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief