hoedekenskerke-borsele-ben-biondina
hoedekenskerke-borsele-ben-biondina

Oplossing voor verkeersproblemen in Zak van Zuid-Beveland in zicht

Door: Eugene de Kok Algemeen

KWADENDAMME - Er lijkt dan toch een oplossing voor de verkeersproblemen rond Hoedekenskerke en Kwadendamme.

De provincie, Waterschap Scheldestromen en gemeente Borsele hebben vorige week hun plannen gepresenteerd aan belanghebbenden. Eerdere ideeën stuitten twee jaar geleden nog op verzet van inwoners en belanghebbenden.

Crop Alliance

Sindsdien is gezocht naar oplossingen voor de situatie, omdat het verkeer van en naar Crop Alliance in Baarland dat rijdt via het Langeweegje, Kwadendamme, Hoedekenskerke en op te smalle waterschapswegen voor veel hinder zorgt en er een aantal gevaarlijke kruispunten is. In het nieuwe plan is de al vaak geopperde randweg Hoedekenskerke opgenomen, tussen de Nieuwe Veerweg en 's-Gravenpoldersestraat. Het vrachtverkeer moet daardoor niet meer door Hoedekenskerke rijden.

Fietsers

Daarnaast moeten het Langeweegje en de Siguitsedijk in Kwadendamme worden heringericht. Verder wil het drietal een rotonde op het kruispunt van de Baarlandsezandweg en N666 en maatregelen om fietsers veiliger te laten oversteken tussen het Langeweegje en de Baarlandsezandweg. De komende weken kan de klankbordgroep nog reageren op het voorstel. Omwonenden wordt ook om inbreng gevraagd. Het geld voor de oplossingen is er nog niet. De overheden gaan de komende tijd op zoek naar dekking.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief