Melissa Maas, Rob Spelier en Anita Maas. FOTO COBY WEIJERS
Melissa Maas, Rob Spelier en Anita Maas. FOTO COBY WEIJERS (Foto: Coby Weijers)

'Hier schieten we aan alle kanten iets mee op'

GOES - De gast merkt er waarschijnlijk weinig van, maar voor Rob Spelier zal het wennen zijn. Na 26 jaar stopt hij met het Lunchcafé Stadhuis in Goes, nadat het daarvoor ruim twintig jaar in handen was geweest van zijn ouders. De zaak op de Grote Markt is per 1 maart in handen van Anita Maas en Yamina Abdoun. Maas’ dochter Melissa neemt de rol van Spelier over.


Elke Goesenaar heeft er wel eens een bakje koffie gedronken, een tosti gegeten of een menu tijdens koopavond besteld. Lunchcafé Stadhuis is een begrip in de stad en verre omstreken. Rob Speliers ouders begonnen in 1973 met de zaak. Iets meer dan twee decennia later stapte hij zelf in de zaak. “Sinds het bekend is dat ik het heb verkocht, heb ik erg veel reacties gehad”, zegt hij. “Iedereen gunt het me, maar voor veel mensen staat het Lunchcafé gelijk aan Rob. Ik ga de sociale contacten en uitdagingen hier ontzettend missen, maar voor mij voelt het als de juiste beslissing. Het is tijd voor iets anders.”

Familiezaak

Hij weet nog niet wat hij gaat doen. “Daar ga ik na 1 maart over nadenken. Tot die tijd zet ik me voor tweehonderd procent in voor het Lunchcafé.” Hij is blij met Anita Maas en Yamina Abdoun, die al eigenaar zijn van Slot Oostende en De Herberg en de zaak onder het stadhuis hebben overgenomen. Spelier wilde de familiezaak niet aan elke partij verkopen. “In het Slot is alles op zijn plek gevallen en draait het goed. We dachten dan ook na of en wat we nog eens zouden kunnen doen. Het klinkt nu misschien gek, maar op een gegeven moment droomde ik over het Lunchcafé”, lacht Maas. “Er speelde toen nog niets, maar de ochtend daarna vroeg ik me toch af wat ik daarvan zou vinden. Ik heb het altijd een leuke plek gevonden. Het is laagdrempelig en qua sfeer en grootte vond ik het goed passen bij het Slot.”

Wederzijds

Toch stapte ze niet af op Spelier. “Dat doe je niet, vind ik”, zegt ze. Het toeval wilde echter dat Spelier een paar weken eerder tegen een wederzijdse kennis van hem en Maas had gezegd dat hij ‘eventueel open stond voor een vertrek’.

Uitbouwen

De gesprekken kwamen dan ook al snel op gang. “Het is mijn kindje en ik wilde dat er met respect en gevoel mee zou worden omgegaan. Dat wilden zij”, vertelt Spelier. “Ik heb met bewondering gekeken naar hoe zij Slot Oostende hebben opgezet en uitgebouwd. Je moet voor de horeca geboren zijn. Die tic zie ik ook bij hen. Ook daardoor voelde het goed.”

Samenvoegen

Maas is niet van plan om veel te veranderen, al past ze wel een aantal dingen aan en wil ze zaken, zoals de inkoop, met Slot Oostende samenvoegen. “Ik vind het moeilijk om in horecazaken te komen, omdat je er altijd op let hoe ze het doen”, zegt ze. “Hier had ik dat niet, omdat het een geoliede machine is. Dan moet je niet te veel willen veranderen.”

Haar dochter Melissa, die al in Slot Oostende werkt, gaat het Lunchcafé runnen. “Ze houdt van het horecavak en is een doener. Ik wilde graag een plekje voor haar. Dit is een prachtige zaak waar ze verder kan groeien.”

Rustiger

Maas zelf is nog niet van plan om het rustiger aan te gaan doen. “Ik ben niet per se op zoek naar nog een bedrijf, maar als er iets op ons pad komt, dan zien we wel. Het moet wel iets bijzonders zijn, zoals dit. Hier schieten we aan alle kanten iets mee op.”

Lunchcafé Stadhuis gaat in het kader van de overname dicht van 21 februari tot en met 2 maart. Vanaf 3 maart is de zaak weer open.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>