woning-woz
woning-woz (Foto: )

Sabewa Zeeland waarschuwt voor no-cure-no-pay-bureaus

GOES - Inwoners van de gemeenten Borsele, Hulst, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen krijgen volgende week de belastingaanslag van Sabewa Zeeland in de bus.


Op de aanslag staan zowel de belastingen van de gemeenten als Waterschap Scheldestromen.

Mensen met vragen over hun aanslag kunnen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen met Sabewa Zeeland: 088-9995800. Er staan ook antwoorden op www.sabewazeeland.nl. Mensen die meer willen weten over hun woz-waarde kunnen zich richten tot taxateurs@sabewazeeland.nl. Binnen vijf werkdagen hebben zij antwoord. Bezwaar maken kan via een formulier op de website.

No cure

Sabewa Zeeland waarschuwt voor no-cure-no-pay-bureaus, die bezwaar maken tegen woz-waarden. Het samenwerkingsverband op het gebied van belastingen zegt dat deze bureaus voor kostenvergoedingen in aanmerking komen, die Sabewa Zeeland moet betalen. De afgelopen jaren was dit rond de 150.000 euro. “Deze kostenvergoeding wordt door de aangesloten gemeenten verrekend in hun tarieven. Uiteindelijk betalen alle Zeeuwse burgers de prijs”, zegt Sabewa Zeeland.

Termijnen

Inwoners kunnen hun belastingen zowel in termijnen als in één keer betalen. Mensen die recht hebben op kwijtschelding zien dat op de aanslag staan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>