rolstoel-large
rolstoel-large

Goes wil alle gemeentelijke gebouwen toegankelijk maken

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes wil al haar gebouwen toegankelijk maken. Het college van burgemeester en wethouders wil daar in eerste instantie vijf ton voor uittrekken.

Ze doet naar aanleiding van een rapport van platform Ongehinderd voor mensen met een beperking.

Het gaat onder meer om het stadskantoor, waar een geleidestrook voor blinden en slechtzienden en reliëfstickers op glas moeten komen, het openbaar toilet in de Ostendestraat en de gymzalen in de Thorbeckelaan en Reigerstraat, waar kleine aanpassingen nodig zijn, net als in ‘t Beest. Ook zijn in de omgeving van ‘t Beest en Theater de Mythe meer invalidenparkeerplaatsen nodig. “We hebben altijd gezegd dat we een toegankelijke gemeente willen zijn. Nu willen we de daad bij het woord voegen”, zegt wethouder André van der Reest van de gemeente Goes.

Stadhuis

Een aparte opgave ligt er voor het stadhuis op de Grote Markt. Het college van burgemeester en wethouders wil dat de trouwzaal op de eerste verdieping sowieso toegankelijk is voor iedereen. Er is binnen al een stoeltjeslift, maar deze moet misschien worden aangepast en er moet ook worden gekeken naar de trap richting de ingang.

Van der Reest zegt dat de gemeente wil laten uitzoeken wat de mogelijkheden zijn aan de buitenkant van het het rijksmonument. De kosten voor de aanpassing van het stadhuis zitten niet in het krediet van vijf ton waar het college in eerste instantie om vraagt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief