stadskantoor-goes-medium
stadskantoor-goes-medium

Bewoners Westwal stoppen verzet tegen komst zorgcomplex

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De bewoners van de Westwal en omliggende straten staken hun verzet tegen de vergunning voor een particulier verzorgingshuis voor dementerenden van Martha Flore.

Hun belangrijkste bezwaren en grootste zorgen zijn weggenomen door toezeggingen van Flore en de gemeente Goes, zeggen ze donderdag in een open brief.

De belangrijkste is dat het toekomstige zorgcomplex vanaf de Nieuwstraat wordt bevoorraad. “Dit betekent dat bestelbusjes en zwaarder verkeer geen gebruik zullen maken van de Westwal”, zeggen de bewoners.

Parkeerplaatsen

Volgens de gemeente kan de bevoorrading vanaf de Nieuwstraat plaatsvinden zonder dat dit ten koste gaat van de bestaande parkeerplaatsen.

Ook komt er een verkeersdrempel op de Westwal en heeft de gemeente toegezegd dat er intensieve handhaving is op het verkeer in de straat waar nu alleen bewoners mogen rijden.

ROC

Op de plek van het voormalige ROC-gebouw komt een zorgcomplex met 28 appartementen voor dementerenden. Martha Flore heeft overal in het land complexen, onder meer in Maastricht, Rotterdam en Twello.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief