Delta Marina in Kortgene.
Delta Marina in Kortgene. Foto: Delta Marina

Delta Marina Kortgene biedt watersporter totaalpakket

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

KORTGENE – Delta Marina bestaat ruim vijfenvijftig jaar en is daarmee één van de oudste marina's van Nederland. Met het servicecenter biedt de haven in Kortgene een totaalpakket aan de watersporter: van schilderwerk en schadeherstel tot elektrische installaties en inbouw van scheepsmotoren. Naast een watersportwinkel kunnen bezoekers bovendien terecht bij het restaurant, bar en clubhuis. De speeltuin maakt dat Delta Marina een echte familiehaven is, waar groot en klein prima kan vertoeven. Ook heeft de jachthaven een tankstation direct aan het Veerse Meer. 

Toine Houtekamer, hoofd servicecenter bij Delta Marina, vertelt dat de haven de afgelopen decennia flink gegroeid is. "Het aantal faciliteiten is enorm toegenomen en we hebben niet stilgezeten op het gebied van de ontwikkeling van havenvoorzieningen. De haven is steeds met de tijd meegegaan, zoals met de aanleg van vingerpieren en het vernieuwen van stroom- en watervoorzieningen op de steigers. En ook wifi is voor veel klanten belangrijk. We proberen altijd voorop te lopen qua service. Zo hebben we recent een strandje gerealiseerd."

Uitdaging

Volgens Toine heeft de watersportsector te maken met zilverlingen. "De leeftijd van de gemiddelde watersporter is gestegen, waardoor de vraag veranderd is. Als bedrijf moeten we hierop inspelen. Klanten willen meer ontzorgd worden en worden veeleisender. Ze verblijven steeds meer in de haven. Die zien ze steeds minder als beginpunt of onderdeel van de reis, maar meer als bestemming op zich. De uitdaging zit 'm in het proberen om ook jongeren enthousiast te krijgen voor de watersport. We doen veel aan promotie om te laten zien hoe mooi deze sector is en hoe uniek en veelzijdig het vaargebied van het Veerse Meer is."

Full service

Vorig jaar vierde Delta Marina dat de jachthaven veertig jaar Volvo Penta-dealer is. "Dit is een mooie mijlpaal", vindt Toine. "Dat we een full service haven zijn blijkt uit het feit dat we, naast Volvo Penta-dealer, tevens dealer zijn voor Raymarine en Webasto. Raymarine specialiseert zich in apparatuur voor aan boord en Webasto is één van de bekendste producenten van verwarmingssystemen. We zetten ons niet alleen in om klanten hier naar toe te halen, maar zijn ook constant bezig personeel aan te trekken. We zijn met name op zoek naar schoolverlaters die het vak willen leren en het leuk vinden om in een gezellig team met mooie producten te werken van gerenommeerde merken."

Kijk voor meer informatie op www.deltamarina.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief