Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Drie Goesenaren opgepakt voor drugshandel en witwassen

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

GOES - In een groot onderzoek naar ondermijning zijn eind januari drie Goesenaren aangehouden. Zij zouden een taxibedrijf gebruiken als dekmantel voor drugshandel, brengt de politie woensdag naar buiten.

Het onderzoek naar drugshandel en witwassen loopt al sinds september en is nog niet afgerond. Eind januari zijn de drie verdachten tijdens een actiedag aangehouden. Een van hen is 53 jaar, de andere twee zijn 21 jaar oud. 'De twee 21-jarigen zijn weer in vrijheid gesteld, maar blijven wel verdachten in deze zaak', aldus de politie woensdag. 'De hoofdverdachte, de 53-jarige man, zit nog altijd vast.'

Voertuigen

Na de aanhouding van de drie doorzocht de politie de woning van de verdachten en een loods op een industrieterrein in Goes. Hierbij namen agenten verschillende zaken in beslag. Ook zijn voertuigen van het taxibedrijf in beslag genomen voor onderzoek.

De politie noemt de zaak een typisch voorbeeld van ondermijning, omdat de verdachten het taxibedrijf mogelijk gebruikten voor drugshandel. Bij ondermijning vermengt de onderwereld met de bovenwereld. Criminelen maken gebruik van legale diensten om hun illegale zaken af te handelen.

In dit onderzoek werkt de politie samen met onder andere de Belastingdienst en gemeente Goes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief