Afbeelding
Foto: Renata Elenbaas

Renata Elenbaas wint fotowedstrijd met portret van John Fenn

Door: Eugene de Kok Cultuur

HEINKENSZAND - Renata Elenbaas is zaterdag uitgeroepen tot jaarwinnaar van de fotowedstrijd Borsele in Beeld, dit keer met het thema 'Vrijheid in Borsele'.

Haar foto was al uitgeroepen tot de mooiste van de maand oktober. Het portret van de Schotse veteraan John Fenn, die in oktober te gast was bij de herdenking van 75 jaar Slag om de Schelde, nam het op tegen tien andere maandwinnaars. "Deze foto laat vrijheid het beste zien", zei wethouder Marga van de Plasse. Volgens haar kun je de afbeelding zien als een eerbetoon aan de mannen die vochten voor onze vrijheid. "Het portret van de triest kijkende veteraan is echt, niet geposeerd."

Picknick

Carina Dumais won de tweede prijs. Haar afbeelding van een picknickend echtpaar aan de Westerschelde is vrijheid op een andere manier. Waar het portret van Fenn past bij de vrijwaring van vrees, één van de Four Freedoms van oud-president Franklin D. Roosevelt, is Dumais' foto een voorbeeld van vrijwaring van gebrek, zo vond de jury.

Sacrament

Vrijheid van godsdienst zie je in de foto van de sacramentsprocessie in Kwadendamme van Huib Boogert. Hij won de derde prijs. Een eervolle vermelding was er voor Piet Grim, die een technisch perfecte foto maakte van een parachutist. Elenbaas kreeg een waardebon van 300 euro.[l] FOTO RENATA ELENBAAS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief