Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Nieuwe atletiekcompetitie voor fanatiekste atleten

Door: Eugene de Kok Sport

GOES - Jan Roose heeft een nieuwe atletiekcompetitie in het leven geroepen.

Het is geen competitie waarin de beste wint, maar degene die de meeste wedstrijden loopt, gaat met de prijzen aan de haal.

De competitie is uit een lolletje ontstaan toen twee hardlopers uit Walcheren er eind vorig jaar achter kwamen dat ze meer dan zeventig wedstrijden hadden gelopen. De beloning kwam er in de vorm van een leverworst. Roose zag er een leuke competitie in en ging op zoek naar serieuze prijzen.

Televisie

Voor de winnaars is er een televisie, zowel voor de mannen als vrouwen. Daarnaast zitten er een radio, stofzuiger, mixer en koffiezetapparaat in het prijzenpakket. Hier bovenop is er een geldprijs van duizend euro voor de club waarvan de atleten aan de meeste wedstrijden meedoen. Voorwaarde voor die laatste prijs is dat er minstens honderd deelnemers aan de competitie moeten zijn.

Inschrijven

Dat is nu nog niet het geval. Jonge, oude, snelle en minder snelle sporters die mee willen doen, kunnen aan het einde van elke maand hun wedstrijden (met naam, geslacht, leeftijd, club of loopgroep en een verwijzing naar de uitslagen) doorgeven aan jacroose@hetnet.nl. Tot eind april mogen deelnemers hun wedstrijden van de eerste vier maanden nog doorgeven. Vanaf 1 mei gelden alleen de wedstrijden vanaf de maand ervoor.

Kogelstoten

Alle hardloop- en crosswedstrijden tellen mee, ook clubwedstrijden, zolang er maar een uitslag is. Omdat ook onderdelen als kogelstoten, discuswerpen en verspringen tot de atletiek behoren worden deze meegeteld. "We zijn er niet op uit dat hardlopers vier keer per week aan wedstrijden meedoen en daar stad en land voor afreizen, maar deze competitie kan wel een stimulans zijn voor met name de kleinere wedstrijden", zegt Roose.

Traditioneel

De jaarprijzen voor de atleten met de meeste wedstrijden worden naar alle waarschijnlijkheid uitgereikt tijdens de Wallenloop van AV'56, die traditioneel op de eerste zaterdag van januari is in het centrum van Goes.

Plan is om daarnaast kwartaalprijzen uit te reiken, voor het eerst tijdens de Oosterscheldeloop. Deze wedstrijd van AV'56 vindt plaats op 4 april. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief