Afbeelding
Foto: Politie

Bekeuringen bij transportcontrole in havengebied

Door: Peter Houtepen Politie

RITTHEM - Bij een integrale transport- en vrachtwagencontrole in het havengebied van Vlissingen-Oost zijn negen bekeuringen uitgedeeld.

De controle werd woensdag gehouden tussen 08.00 en 15.00 uur. Bij de controle waren naast agenten van het Haventeam, het team Verkeer en het Flexteam, ook opsporingsambtenaren van de Douane en de Regionale Uitvoeringsdienst aanwezig. 45 vrachtwagens, tien bestelauto's en vijf personenauto's werden aan een inspectie onderworpen.

Ontheffing

Twee autotrailers bleken te hoog geladen en een auto bleek te lang te zijn terwijl daar geen ontheffing voor was. Verder werden overtredingen geconstateerd als niet goed vastzittende lading (drie keer), scherp uitstekende delen, een vrachtwagentrailer zonder kentekenplaat en het niet dragen van de autogordel. Ook werden waarschuwingen gegeven voor onvolledig ingevulde ladingpapieren of ontbrekende papieren, en voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Naar aanleiding van de controle wordt nader onderzoek gedaan bij drie transportbedrijven in verband met het in bezit hebben van de juiste vergunningen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief