Foto:

Delta Fiber gaat proef doen met glasvezel in Goese wijken Mannee en Noordhoek

GOES - Delta Fiber gaat bij wijze van proef glasvezelnetwerken aanleggen in de wijken Mannee en Noordhoek in Goes.


In totaal gaat het om 22 kilometer glasvezel. “Wij zijn daar blij mee”, zegt wethouder Cees Pille van de gemeente Goes. “Snel internet vinden we belangrijk voor onze inwoners en de overlast door de aanleg is minimaal.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft Delta Fiber toestemming gegeven om de kabels voor het snelle internet aan te leggen.

Graven

Wanneer het bedrijf gaat graven, is nog niet bekend. Het telecombedrijf heeft beloofd alle inwoners vooraf te informeren. Als de proef in de twee Goese wijken succesvol is, wil het bedrijf het glasvezelnetwerk uitbreiden naar de rest van Goes.

Buitengebieden

Delta Fiber, eigendom van het Zweedse investeringsfonds EQT, heeft l glasvezelnetwerken aangelegd in het hele land. Deze zijn vooral te vinden in randstedelijke gebieden en in buitengebieden. Voor een netwerk in de provincie trekt het deels Zeeuwse Delta Fiber honderd miljoen euro uit, zo zei het vorig jaar. In 2022 moeten 50.000 Zeeuwse zijn aangesloten op het snelle internet. Naast Goes krijgen inwoners van Middelburg en Terneuzen als eerste glasvezel. In Goes ligt er glasvezel naar bedrijven, maar niet of nauwelijks naar woningen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>