Het publiek geniet van het Bevrijdingsfestival. FOTO ANNET EEKMAN
Het publiek geniet van het Bevrijdingsfestival. FOTO ANNET EEKMAN (Foto: Annet Eekman)

Bevrijdingsfestival Zeeland en bevrijdingsactiviteiten geschrapt of verzet

VLISSINGEN - Het was maandagavond al duidelijk na de persconferentie, maar dinsdagmorgen heeft de Cultuurwerf zelf gezegd dat het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen dit jaar niet doorgaat.


Ook alle andere activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding zijn tot 1 juni geschrapt. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei doet een beroep op betrokken overheden, sponsors en partners van de veertien Bevrijdingsfestivals om er alles aan te doen dat deze op 5 mei 2021 weer doorgaan.

Boulevard

Het comité zoekt naar andere manieren om aan de dodenherdenking en viering van de bevrijding invulling te geven. De tentoonstelling op de Vrijheidsboulevard, die in april en mei in Vlissingen zou zijn te zien, wordt verzet naar september. Ook gaat de bus van de Vrijheidsexpress niet rijden door Zeeland.

Eerder werd al bekend dat de uitreiking van de Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk in Middelburg niet doorgaat. De ceremonie is verzet naar 2021. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Bezorgers

Vlissingen

Technisch commercieel medewerker

Kortgene

Bezorgers

Middelburg

Meewerkend voorman revisie-afdeling

Krabbendijke of op locatie

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle