hans-lipperhey2
hans-lipperhey2

Kruidentuin in Abdijcomplex krijgt standbeeld van Hans Lipperhey

MIDDELBURG - Er komt een standbeeld van Hans Lipperhey in de kruidentuin van het Abdijcomplex in Middelburg.


Lipperhey heeft in 1608 in Middelburg de telescoop uitgevonden. Het initiatief om een standbeeld van hem te laten maken is afkomstig van Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen. Lipperhey woonde in 17e eeuw in de buurt van de Lange Jan en de Abdij toen hij ‘de Hollandsche kijcker’ uitvond.

Zittend

Op verzoek van de sterrenwacht heeft Joop van Nugteren uit Burgh-Haamstede een ontwerp gemaakt. “Het wordt een zittend beeld van Lipperhey die met zijn kijker naar de Lange Jan kijkt. Het wordt een beetje speels, zodat toeristen ernaast kunnen gaan zitten en seflies mee maken”, zegt Rijk-Jan Koppejan, voorzitter van de sterrenwacht.

Akkoord

De kruidentuin is eigendom van de provincie Zeeland. Het college van Gedeputeerde Staten is dinsdag akkoord gegaan met het verzoek van de sterrenwacht, die nu op zoek gaat naar financiering. Koppejan verwacht bij die zoektocht niet al te veel problemen. “Maar in deze tijden is niets zeker”, zegt hij. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Parttime chauffeurs

Goes