Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

'Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Hoewel alle coaches van The Voice Kids draaiden, ze zeer enthousiast waren over zijn versie van de Elvis Presley-klassieker ‘Blue Suede Shoes’ en hij door is naar ‘The Battles’ heeft Dax Hovius zelf vorige week vrijdag kritisch naar zijn optreden in het televisieprogramma gekeken. “Het kan altijd beter”, zegt hij.

De zogenaamde ‘Blind Auditions’ van The Voice Kids zijn al een tijdje geleden opgenomen. “Ik zie er nu anders uit dan toen. Dat is best raar”, zegt Dax Hovius, de de uitzending met ouders, zusje en broer keek. “Maar het was het leuk om mezelf te zien. Op zich ging het best goed.”

Coaches

Dax speelt al zo’n vier jaar gitaar en is geen onbekende verschijning in Zeeland. Hij treedt regelmatig op. Hoewel hij het zelf misschien niet zijn beste optreden vond, waren de vier coaches van The Voice Kids laaiend enthousiast. Ze draaiden allemaal en overlaadden hem met complimenten. Ali B sprak over ‘een spetterend optreden’ en Sanne ‘Miss Montreal’ Hans zei dat ze voor jongens als Dax meedoet aan het programma. De Kapellenaar, die naar de mavo op het Ostrea Lyceum gaat, maar nu net als iedereen thuis is, wist niet zo goed wat hij met alle loftuitingen aan moest. “Het is superleuk, maar ik vond het bijna ongemakkelijk. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen.”

Danny Vera

Dax heeft gekozen voor Sanne Hans als coach. Als hij door zou gaan, wist hij al dat hij voor haar of Anouk zou gaan. Hun nummers luistert hij thuis regelmatig, naast de muziek van zijn idolen Elvis Presley en Danny Vera, op wiens gitaar hij ‘Blue Suede Shoes’ speelde. Hij zegt al veel te hebben opgestoken van Miss Montreal, de zangcoaches die meewerken aan The Voice Kids en het programma op zich. “Ik hoefde niet per se mee te doen aan het programma, maar mijn mening is veranderd. Het is heel erg leuk, ik kom met veel nieuwe mensen in contact en ik leer er ontzettend veel van. Het heeft me nu al heel veel gebracht.”

Verliefdheid

Zijn telefoon zoemde voortdurend na de uitzending. “Ik heb super veel reacties gehad, bijna te veel om allemaal te lezen en antwoorden. Ook van mensen die ik niet ken kreeg ik berichtjes, bijna allemaal positief.” Op zijn Instagram-account postte hij daags na de uitzending zijn eigen liedje ‘Losing my mind’. Het is een liedje over een verliefdheid die voorbij is. “Ook op dat liedje krijg ik veel leuke reacties.” Dax is deze maand opnieuw te zien in The Voice Kids. Dan neemt hij tegen iemand anders uit zijn team in ‘The Battles’.

Meer op www.daxhovius.com of via Instagram: Dax_hovius.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief