Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Goese brandweer rukt uit voor 93-jarige Ko Kaan

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Ko Kaan uit Goes is donderdag op wel heel bijzondere wijze gefeliciteerd met zijn 93e verjaardag.

De brandweer was speciaal uitgerukt voor de Goesenaar, die 25 jaar als vrijwillig brandweerman heeft gewerkt en in een aanleunwoning van zorgcentrum Rehoboth woont. “Toen ze hoorden dat het om mijn vader ging, wilden ze voor één keer wel een uitzondering maken. Dit kunnen ze natuurlijk niet voor iedereen doen”, zegt Ko’s zoon Bertjan Kaan. “Mijn vader is nog steeds ontzettend trots op zijn werk voor de brandweer. In de kamer staat nog altijd een beeldje van een brandweerman dat hij toen heeft gehad.”

Cadeautjes

Hij, zijn zus en enkele kleinkinderen gingen omhoog in de hoogwerker, feliciteerden hem en overhandigden een paar cadeautjes, waarbij ze natuurlijk rekening hielden met de anderhalve meter afstand.

Knuffel

Een gewone felicitatie zat er dit jaar niet in, omdat de zorgcentra gesloten zijn voor bezoekers vanwege de verspreiding van het coronavirus. “Je bent op zo’n dag het liefste bij je vader om met hem te praten en hem een knuffel te geven. Dat mag helaas niet”, zegt Bertjan. Zijn vader zou zelf ook het liefste buiten zijn, zegt hij. “Hij woont nog altijd samen met mijn moeder, zorgt voor haar, doet alle boodschappen, kookt en maakt regelmatig een wandelingetje. Hij mist die contacten heel erg, maar het is helaas niet anders.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief